Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Falk, Fredrik, Mick, Anders
Johan L, Peter

Avbytare:
Claes, Alex, Stefan, Omar, Daniel S

Förutsättningarna för denna match var att vinst eller oavgjort skulle medföra förnyat kontrakt i division fem. Detta skulle betyda att Barrikaden för första gången inte ramlar ut efter en säsong i nämnda division. Historiskt, och med tanke på att B-laget säkrade sin plats i sin division på fredagskvällen var det sköna förutsättningar som gavs.

Men, en match är aldrig slut förrän domaren blåst av andra halvlek...

Med vinden i ansiktet i första halvlek tog de för dagen vitklädda Barrikadenlirarna ett hyfsat kommando de första minuterna av matchen. Därför kom matchens första mål, Heleneholms, som en smärre chock. Att det dessutom var ett långskott från halva plan gjorde inte saken bättre. Föranlett av ett missförstånd mellan två Barrikadenspelare och en brytning av Heleneholm slog målgöraren till direkt och Rafael hade inte en chans att hinna hem och vifta bort bollen. Så långt ganska orättvist 1-0 till hemmalaget.

Resten av halvleken kom Heleneholm fram till fler bra chanser genom att utnyttja vinden och sina snabba spelare. Under samma tid slog Barrikaden i från sig och spelade tyvärr bort många "lätta" bollar i uppspelsfasen. Komma ihåg ska vi att det förekom bra spel och bra kombinationer även i första halvlek från Barrikadens sida. Jag är mest glad över de gånger där vi vänder spelet bakåt när vi inte har möjligheter framåt, och när vi skiftar sida för att öppna upp spelet.

I den 36 minuten får vi frispark långt upp på motståndarens planhalva och finurligt slår Peter den snabbt till Mick som inte gör något fel utan sätter 1-1. Skönt måste jag medge att gå till vila med oavgjort.

Andra halvlek och nu med vinden i ryggen. Skulle vi kunna utnyttja det på samma vis som Heleneholm? Med Peter och Johan skulle det inte vara omöjligt att komma fram på snabba kontringar. Inledningsvis behövde vi inte utnyttja denna snabbhet över längre sträckor då vi verkligen bet oss fast på motståndarnas planhalva. Jag vet inte hur många minuter det gick innan de hade något konstruktivt bollinnehav på vår sida planen?

Precis som på Hästhagen blir spelet något fördröjt på grund av att bollen försvinner långt från planen. Detta verkade inte bekomma Heleneholm alltför mycket då de lät extrabollarna ligga utspridda. en lång tid. Våra spelare kände frustration över detta och ville ha bollen fortare in på plan. När klockan närmade sig nittio minuter och vi fortfarande inte satt in segermålet och med nöd och näppe undvikit ett baklängesmål genom att den helt rena Heleneholmsspelaren efter bra mottagning sköt över från 2-3 meter kändes det som att vår poäng skulle bli dagens skörd. Med tanke på ett par bra chanser och en del enkla missar högt uppe i banan spreds ett besvikelsens skimmer bland oss på bänken. Men som sagt är inte matchen slut förrän domaren blåser av andra halvlek... I den 92 minuten levereras en lång krossboll mot högra hörnflaggan på Heleneholms planhalva. Peter löper snabbt upp och vänder in, ser Johan i straffområdet och smäller in ett bra inlägg som Johan får böja sig något för att träffa med huvudet. Dock spelar inte detta någon roll då han är helt ensam och målet är tomt. Än en gång gör vi ett sent mål på Helenholms IP (minns Prespa Birlik tidig vårsäsong), men denna gång ger det tre poäng istället för en. Att det dessutom gav oss en plats i division fem nästa år gör det inte mindre glädjande!!!

Med två matcher kvar är målsättningen avklarad. Med två matcher kvar ligger vi fyra i division fem. Med två matcher kvar är kontraktet bärgat och vi kan slappna av de återstående kamperna. Insatsen är dessutom historisk! Tidigare sejourer i division fem har lett till degradering samma säsong. För första gången stannar Barrikaden kvar för ett andra år. Lägg till detta att B-laget säkrat kontraktet i division två Reserv och säsongen blir än mer succéartad!

Tack alla inblandade! Det är kanonkul att få vara med på denna resan! Sträck på er, ni har gjort något ingen annan i denna förening gjort tidigare!